Exkluzív interjú Barczi Dáviddal

Barczi Dávidot pár hónapja talán még csak azok a szurkolók ismerték, akik figyelemmel követték a tartalékcsapatunk szereplését is. Aztán ősszel már belekóstolhatott az élvonal hangulatába hogy a bíztató téli edzőmeccsek után Mészöly Gézánál már szinte alapember legyen. A derbin már úgy is a kezdőcsapatban kapott helyet, hogy mindenki bevethető volt. Most már nem csak a legfanatikusabbak ismerik… Sőt!

– Ez a pályafutás pedig már hét éve Újpesten folyik. Hogyan kezdődött?

Kaposváron és Tabon játszottam korábban, 13 éves koromban egy teremtornán figyeltek fel rám újpesti megfigyelők, akik kíváncsiak voltak arra, hogy mire lennék képes elsőosztályú körülmények között. Többek között Korcsmár Zsolttal és Nagy Olivérrel együtt kerültünk be Czuk Henrik csapatába, osztálytársak is voltunk, segítettük egymást, azóta is barátok vagyunk.

– A serdülő és ifi évek után a B csapattal ez a harmadik szezon, hogy a harmadosztályban játszotok, az első év nehézségei után úgy néz ki, hogy végre sikerül a feljutás. Mi nem ment az elején?

– Edzőnk, Vígh Péter előre mondta, hogy a felnőtt futball teljesen más lesz, de ezt akkor még nem hittem el. Az első évben megtapasztaltuk, hogy a játékosok bár kevésbé mozgékonyak, rutinnal le tudják hozni a meccseket. Mondhatjuk, hogy ráment másfél év arra, hogy felvegyük a ritmust és felnőtt csapathoz méltóan tudjunk játszani.

– Tehetséges fiatalok nemrég nagy sűrűségben fordultak elő az olimpiai válogatott összetartásán is, ahová először kaptál behívót. Hogy érzed, tagja leszel majd a szűkebb keretnek?

– Örültem a meghívásnak, jól éreztem magam a telki edzőközpontban. Egervári Sándor pozitívan értékelte a kiválasztott újpestiek teljesítményét a bajnoki meccsek és az edzések alapján. Nagyon remélem, hogy a 28-ai Norvégia elleni felkészülési mérkőzésen is számít majd rám a stáb.

– Jövő nyárig érvényes a szerződésed Újpesten, esett-e már szó a folytatásról?

– Említették már, hogy üljünk le beszélgetni róla, de van még 5 mérkőzés a bajnokságból, ahol nagyon fontos lenne befutni a harmadik helyre, hogy kiléphessünk a nemzetközi porondra. Egyelőre erre összpontosítok, majd utána jöhet a szerződés.

– interjúrészlet

Forrás: www.1885.hu