A Cseh FC Zbrojovka Brno nyerte a Future Cup U11 2011-et

Cseh siker született a legrangosabb magyarországi U11-es gyermek labdarúgó tornán. Az FC Zbrojovka Brno csapata nyerte a budapesti Future Cup tornát amelyet ismét az FC Budapest utánpótlás egyesület rendezett meg.

A tizenhat csapat két napig versenget a rangos kupáért, ahol nagyon erős mezőny gyűlt ősze. A teljesség igénye nélkül a tornán olyan nagynevű klubok versengtek, mint az angol Fulham FC, a bécsi Rapid, az Austria Wien, a prágai Spartha, a szlovák MSK Zilina, a Slovan Bratislava vagy a kolozsvári Cluj.

A hét ország csapatai két nap alatt kilenc mérkőzést játszottak melynek végén a döntőben a Brno 2-0 ra verte a szlovák Zilinát. A harmadik helyet a cseh Sigma Olomouc szerezte meg. A három magyar és tizenhárom külföldi csapatot felvonultató torna, a szakemberek szerint színvonalban még a tavalyi nagy sikerű tornát is felülmúlta, pedig azon az FC Barcelona is résztvevő volt.

Czuk Henrik a rendező FC Budapest elnöke szerint a tornán ezúttal többségben voltak azok a csapatok akik játszották a focit ezért a vártnál is több szép mérkőzést láthattak a nézők. Nagy öröm az egyesület számára, hogy ezekkel a klubokkal ilyen remek kapcsolatot tart az FC Budapest és mindig örömmel látogatnak el a klub rendezvényeire. Jövőre ismét megrendezi a klub a tornát és remélhetőleg hasonlóan sikeres lesz.

Gavin Taylor a Fulham edzője elmondta, hogy szívesen jönnek a Future Cup-ra, mert szakmailag igen sokat profitálnak ezekből a mérkőzésekből és a gyerekeik is remekül érzik magukat Magyarországon.