Barna Levente: céljaim vannak Angliában

fcbudapest-20150213-1

– Az angol nyelvel már nincs gondod, ezt a nyári Fulham táborban is tapasztaltuk, ahol segítettél a tolmácsolásban. Milyen gyorsan tanultad meg a nyelvet?

– Én úgy gondolom, hogy kellett egy bő félév, mire megtudtam olyan szinten tanulni a nyelvet, hogy társalgási szinten már tudjak mindenkivel beszélni, ne csak bólogassak, vagy igen-nem válaszokat adjak. Viszont kellett 1-1.5 év amire “perfect” szinten megtanultam, de most lassan 2 és fél év után már szerintem kijelenthetem, hogy nagyon büszke vagyok arra, amennyire sikerült elsajátítanom az angoltudást.

– Az iskola, hogy megy?

– Akármilyen fura, de idén fogok érettségizni, május és június környékén, 11 tantárgyból. Nagyon odakell figyelni az órákon, a tanárok is nagyon komolyan veszik. Plusz órákat is tartanak suli után, csak azért, hogy nekünk sikerüljön az érettségi, ami igazából nem egyenlő egy magyar érettségivel. Ezt azért találták ki, hogy mindenkinek legyen egy végzettsége. A rendes érettségi, ami összehasonlítható a magyarral is, az 2 év múlva lesz, az úgynevezett “college” után.

– A barátaid, iskolatársaid, vagy inkább csapattársaid?

– Megmondom őszintén vegyes a baráti köröm, nagyon sok csapattársammal kijövök baráti szinten, de rengeteg barátom van az iskolában is. Főleg, ahogy telt az idő és egyre jobb lett az angolom is, ebből kifolyólag egyre több barátom lett a suliban is. Csak egy érdekességként megemlíteném, hogy a legjobb barátaim szinte a világ különböző kontinenseiről valóak, pl Algéria, Sri-lanka, Új-zéland. Hihetetlen, hogy mennyire keverednek itt a különböző kultúrák, de mind az angol nyelvet beszéljük.

– Focizol a helyi klubban, mesélj a csapatról, az egyesületről.

– Igen, már 2 éve itt focizok egy helyi kis csapatban az Attenborough Colts-nál. Amit tudni kell az egyesületről röviden, hogy egy kis egyesület, mindent magunknak teremtünk meg csakúgy, mint az FC Budapest, csak nem annyira magas szinten. Heti egy edzésünk van, ami hihetetlenül kevés, plusz hétvégén a bajnoki.

– Milyen edzéseitek vannak?

– Annak ellenére, hogy egy edzésünk van az egész héten, az 100%-osan van elvégezve. Intenzív a teljes edzés. 1 óra technikázás mellette kis erőnlét, majd a végén egy negyed órás játék. Nincs olyan edzés, amelyik után valaki ne fáradna el, és ha jól gondolom Henrik Bánál se változott meg ez azóta, mióta kint élek.

– Milyen poszton szerepelsz, és hogy megy a játék?

– Miután kikerültem Angliába, folyamatosan csatárt játszok, mégpedig azért, hogy így talán könnyebben észrevehetnek a játékos megfigyelők, ha egy két alkalommal bekerülök a nottinghami újságba. Nagyon szeretnék visszamenni a megszokott posztomra, középpályára, de úgy gondolom ebben a helyzetben ez a csatár poszt volt a legoptimálisabb.

– Hogy látod, van esélyed feljebb lépni egy erősebb bajnokságban játszó klubba?

– Úgy gondolom, hogy technikailag megvagyok azon a szinten, mint a 2. vagy 3. osztályban lévő kluboknál a játékosok, talán a fizikummal van a gond, ami probléma lehetne. Rengeteget erősítek a mai napig, hogy ebben is fejlődjek, csak úgy, mint a labdával való barátságommal. Szerintem lenne esélyem, és küzdeni is fogok azért, hogy egy magasabb osztályú csapatban játszhassak.

– Megérkezett a helyi Notts County csapatához Bajner Bálint. Ezt te érzékeled a környezetedben?

– Igen, nagyon is! Egyik nap épp olvastam a hírt, hogy aláírt Bajner a Countyhoz, és meg is lepődtem, mert biztos hallottam volna róla azelőtt, mielőtt ideigazolna. Majd miután megtudtam, hogy tényleg Nottingham-be érkezik a magyar légiós, az ezt követő nap már kaptam a “No Bajner, No Party” szövegeket az iskolában a sok Notts County drukkertől. Azóta rengeteget olvasok a klub reakcióiról a sok magyar “trollra”, de nagyon melegszívűen fogadták a csapatnál Bajner Bálintot.

– Kimész esetleg egy edzésére?

– Mindenképpen szeretnék kimenni az egyik edzésükre, egyik angol cimborámmal már meg is beszéltük, hogy mikor megyünk, de sajnos azt nem tudjuk, hogy melyik napon van edzésük, de remélem aznap lesz, amikor majd megyünk.

– Végezetül sok sikert kívánunk neked! Mikor látunk legközelebb?

– Köszönöm szépen! Sajnos csak nyáron fogok legközelebb Magyarországra érkezni, a sok érettségiből kifolyólag rengeteg a tanulni való, és hiányozni se lehet már. De remélem sikerül találkozni majd megint egy pár ifjú Solyóm növedékkel és persze az edzőkkel is. Hajrá Sólymok, Hajrá Magyarország!

fcbudapest-20150213-2

Barna Levente egy csapattársával