Bíró Bence – Legtöbbet fizikálisan erősödtem

fcbudapest-20141112

– Az előző interjúdban a portugáliai beilleszkedésedről iskoládról és a hétköznapokról beszéltél. Most csak a fociról beszéljünk.

-Rendben!

– Nyár óta edzel a portugál elsőosztályú Victoria csapatában, milyenek az eddigi tapasztalataid?

– Szeretek itt lenni, hiszen jók az edzések, jó képzést kapunk, a meccsek is nagyon kemények, mindig a maximumot kell nyújtani. Úgy érzem hogy itt nagyon sokat tudok fejlődni.

– Az U19 és az U17-es csapatban is játszol, ez hogyan működik?

– Igen, minden héten az U19-es csapattal edzek. Nekik szombatonként szokott meccsük lenni, ahova mindig megyek velük, általában csere szoktam lenni és 20-30 percekre szoktam beállni, de volt már rá példa, hogy a kezdő csapatban kaptam helyet. Másnap, vasárnap pedig az U17-es csapatnak van bajnoki mérkőzésük, ahol mindig kezdő szoktam lenni.

– Milyenek a kinti edzések?

– Nagyon pörgősek, sok párharc van (egy az egy, kettő a kettő ellen), de nagy figyelmet fordítanak a csapatjátékra is, és a taktikára is. Mindenki minden edzésen a 110%-ot nyújtja. A pénteki edzés más mint a többi, mert akkor már csak cica játékok vannak, pár sprint gyakorlat és a végén átvesszük a pontrúgásokat.

– Portugáliában milyen egy U19-es bajnoki mérkőzés?

– Talán a válogatott meccsekhez tudnám hasonlítani. Nagyon nagy az iram, erősek a játékosok, hiszen 1-2 évvel idősebbek nálam. Technikásak az ellenfelek, harcosak és rutinosak. Minden meccs nehéz, minden ellenfél ellen, még az utolsó csapat ellen is 100%-ot kell nyújtani, hogy nyerjünk. A rangadók pedig még keményebb meccsek és nagyon szorosak. Múlthéten például 3-3-t játszottunk a Portóval.

– Csapatodban rajtad kívül hány külföldi játékos van?

– A két csapatban, mind az U17-ben, mind az U19-ben 2-2 külföldi játékos van rajtam kívül, de ők nem játszhatnak a bajnokságban, mert nincsen játék engedélyük. Szóval én szerencsésnek mondhatom magam, hogy 2 hónap várakozás után már tudtam játszani.

– Milyen erőt képvisel a Victoria a Portugál U19-es bajnokságban?

– Az élmezőnyhöz tartozunk, az első kört a 3. helyen zártuk, de már az utolsó 3 meccs előtt eldőlt hogy bent vagyunk a következő körben.

– Az eltelt fél év alatt miben fejlődtél szerinted legtöbbet?

– Úgy érzem, hogy a technikám fejlődött sokat, taktikailag is fejlődtem, fölvettem ez a gyors tempót, ami itt van és fizikailag fejlődtem szerintem nagyon sokat. De sok mindenben kell még fejlődnöm ahhoz, hogy profi focista legyek.

– Úgy tudjuk, hogy egy alkalommal a felnőtt csapatban is edzhettél, milyen érzés volt?

– Igen, nagyon jó érzés volt, amikor az edzőm közölte velem, hogy másnap az első csapattal edzek. Aznap megérezhettem, hogy milyen a profi foci, hogy milyen komolyság van ott, és hogy milyenek ott a játékosok. Nagyon izgultam az edzés előtt, nem tudtam hogy mire számítsak, de mindenki nagyon közvetlen volt. Az edzés elején bemutatott az edző a csapatnak és mindenben segítettek.

– Az U17-es magyar válogatottnak, amelynek stabil tagja vagy, mikor lesz a legközelebbi mérkőzése?

– Jövőhéten megy a csapat Törökországba edző táborozni, de sajnos engem nem engedett el a klubom, mert az U17-es bajnokságban most kezdődött el a második kör, és azt mondták, hogy nagyon számítanak rám. A következő válogatott program március elején lesz, kettő meccs a Finnek ellen Telkiben. Remélem azon már rész tudok venni.