Csak a Dortmund volt jobb a Fradi 9 éveseinél

A Ferencváros U9-es csapata egy programokban gazdag hosszú hétvégét tölthetett Németországban. A Czuk Henrik és Vejmola Tamás által irányított, 8-9 évesekből álló zöld-fehér sasfiókák egy rangos nemzetközi teremtornán vettek részt a Dortmund melletti Iserlohn városkában. A Campus Garden elnevezésű rendezvény 24 fős mezőnyében 16 első- és másodosztályú csapat is képviseltette magát, így többek közt pályára lépett a Bayer Leverkusen, az 1.FC Köln, a Schalke és a Hamburg korosztályos gárdája.

A Ferencváros egy közepesen erős csoportba került, a csoportmérkőzéseket végül 4 győzelemmel és 1 döntetlennel első helyen zárta a csapat.

Csoportmérkőzések:

Ferencvárosi TC – SV Hüsten 09 4-0

Ferencvárosi TC – Borussia Dortmund 1-1

Ferencvárosi TC – Fortuna Düsseldorf 3-1

Ferencvárosi TC – SG Wattenscheid 2-1

Ferencvárosi TC – Borussia Dröschede 11-0

A nyolcaddöntőktől egyenes kieséses rendszer következett, a Ferencváros magabiztos, 2 gólos győzelmet aratott.

Nyolcaddöntő:

Ferencvárosi TC – Kickers Offenbach 3-1

A negyeddöntőben aztán egy igazán komoly Bundesliga-csapat várt a zöld-fehér együttesre. A Fradi kétszer is betalált, míg az ellenfél csak egyszer volt eredményes, így következhetett az elődöntő.

Negyeddöntő:

Ferencvárosi TC – Eintracht Frankfurt 2-1

Nem meglepő, hogy a csarnokban elsősorban a német résztvevők élveztek szurkolói támogatást, a kis Fradinak ebben a hangulatban kellett teljesíteni a “lehetetlent”, ami végül sikerült.

Elődöntő:

Ferencvárosi TC – Borussia Mönchengladbach 1-1, büntetőkkel 5-4

A magyar gyerekek teljesen higgadtan, az izgulás minden külső jele nélkül álltak oda a lövésekhez. Végül 5-ből 5-ször hibátlanul értékesítettek minden 9 méterest, így a Fradi megérdemelten jutott a fináléba.

A csoportmérkőzésekről már ismert Borussia Dortmund volt az ellenfél. A mérkőzés összképe alapján megérdemelten hódította el a kupát a dortmundi csapat. De az ezüstérem is szép eredmény egy ilyen rangos mezőnyben.

Döntő:

Borussia Dortmund – Ferencvárosi TC 2-0.