Edzés Puskás-módra

fcbudapest-20131122

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia Futball Club NB1-es csapatának edzője vendégeskedett az Ikarus Sporttelepen, ahol három kiváló játékos – Szekeres Adrián, Farkas Norbert és Tischler Patrik – társaságában tartott edzést az FC Budapest Sólymok U13-as korosztályának november 12-én.

A Bátony utcai sporttelep műfüves pályáján közös bemelegítéssel kezdődött a rendhagyó edzés, amit labdás ügyességi gyakorlatok követettek. Volt cicázás, gyors irányváltoztatást és labdabiztonságot fejlesztő gyakorlat, technikai és taktikai elemekben bővelkedő egyérintő, végül pedig a közös játék sem maradhatott el.

Nagy eredménynek és kifejezetten hasznos dolognak tartom, hogy létrejött ez a különleges alkalom. Egy fiatal játékosnak ugyanis kifejezetten fontos, hogy minél több impulzus érje, és más technikai vagy taktikai elemeket is megismerjen. Meg voltam elégedve a srácokkal, hiszen odafigyeltek, és fegyelmezetten hajtották végre a gyakorlatokat – mondta Czuk Henrik, a házigazdák vezetőedzője.

Az ifjú sólymok pedig láthatóan jó formában vannak, hiszen bírták az iramot, és tartották a tempót a három felnőtt NB1-es futballistával. Ugyanakkor az első osztályú egyesület edzője, Benczés Miklós is meg volt elégedve a pályán látottakkal.

A gyakorlatok során nagyon jól teljesítettek a játékosok. Ügyesen cseleztek, az egy, egy elleni szituációkban általában jól döntöttek, és figyelmüket képesek voltak mindvégig fenntartani. Kellemes meglepetés volt számomra, hogy ilyen fiatal korban a gyerekek már ilyen magas mentális és fizikai színvonalat értek el.

A kerületi utánpótlás-nevelő egyesület, az FC Budapest az elsők között kötött partneri szerződést a Puskás Akadémiával, tavasszal pedig ismét szeretnék vendégül látni a felcsútiakat, de az sem elképzelhetetlen, hogy legközelebb a mieink látogatnak el hozzájuk.

Kellner Gergely írása