Egervári edzői kurzuson szidja Sousát

Az MLSZ edzői tanfolyamain – amelyeken Mezey György és stábja irányít – folyamatos a Videoton és a Puskás Akadémia szidalmazása, szakmai leszólása. A hét eleji A-licences továbbképzésen Paulo Sousa került a célkeresztbe.

A Videoton és szakmai partnere, a Puskás Akadémia, vagyis volt munkahelye szapulásában az úgynevezett „A-licences” tanfolyamok vezető instruktora, Varga István jár az élen a hallgatók egybehangzó állítása szerint, de senkinek sincsenek kétségei afelől, hogy a volt NB I-es edző, ahogyan évtizedek óta mindig, valójában most is a főnöke, Mezey György véleményét tolmácsolja. Varga nemrég csaknem egy egész előadást szentelt arra, hogy a Paulo Sousa ellen hangolja a mindezt meglepve fogadó fiatal trénereket.

„Mint mondta, össze kell fognunk, hogy eltávolítsuk őt a magyar futballból” – árulta el honlapunknak a tanfolyam egy neve elhallgatását kérő hallgatója, amit más résztvevők is megerősítettek.

A szövetségi kapitány, Egervári Sándor is feltűnően egy véleményen van az edzőképzést irányító Mezey Györggyel, különösen a volt és jelenlegi Vidi-játékosok szerepeltetése, valamint a fehérvári klub új vezetőedzője, Paulo Sousa megítélése ügyében. Mezey eddig a sajtóban csak szőrmentén bírálta utódját, annál inkább megtette ezt Egervári Sándor, akivel odáig fajult a kétszeres BL-győztes portugál szakember viszonya, hogy Sousa nem fogadta a médiában az őt folyamatosan kritizáló kapitány kézfogását a napokban, amikor véletlenül összefutottak a repülőtéren. Az esetet Egervári tárta a nyilvánosság elé, s aztán nyilatkozatháború lett a dologból.

Egervári Sándor Mezey György magyar hangja?

A közelmúltban zajlott A-licences edzői tanfolyam előadójaként információink szerint Egervári maga is szúrós megjegyzéseket tett a portugálra, ami nem tűnik túl elegáns gesztusnak, s nem csak azért, mert az adott előadás éppen az edzői etikáról szólt, hanem azért sem, mert maga a kapitány kommunikált úgy a nagy nyilvánosság előtt, hogy lezártnak tekinti a Sousa-ügyet, nem fecséreli az idejét és energiáját a bajnokcsapat edzőjére. Nos, úgy tűnik, a kulisszák mögött mégiscsak foglalkoztatja a dolog, ahogyan Mezey György is új, korábbi nyilatkozataival szöges ellentétben álló „szakmai elveket” vall mostanában: a hírek szerint több belső fórumon is lobbizott a hazai futballakadémiák léte, anyagi támogatása ellen.

Forrás: www.mno.hu