Egyesületünk új otthonra talált az Ikarusz sporttelepen!

Véget ért egyesületünk 2008 novembere óta tartó vándorlása, ugyanis szeptembertől az FC Budapest Sólymok végre egy európai szintű sport központban talált otthonra, a XVI. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő Bátony utcai Ikarus sporttelepen (1165 Budapest, Bátony utca 1-33.). Korszerű öltözök és minőségi pályák biztosítják egyesületünk számára a minőségi munka feltételeit. A sporttelepen az önkormányzat további fejlesztéseket is tervez, illetve sportcsarnokot és további labdarúgó pályát is szeretne létrehozni.

Czuk Henrik, FC Budapest elnöke:

Szeretnék köszönetet mondani a XVI. Kerületi Önkormányzatnak, hogy az első perctől fogva, amikor 10 gyerekkel elindítottuk az egyesületet mellénk állt.

Küzdelmes, de sikerekben gazdag négy év áll mögöttünk. Kezdtünk a Metró sporttelepen, majd edzettünk a borzalmas állapotú volt Auras sporttelepen, nagyon rossz minőségű pályán, térdig érő fűben vakondtúrások között. Télen fűtés és meleg víz nélküli öltözőben öltöztek gyerekeink. A Keringő utcában először a túlzsúfoltság majd később a pálya állapota miatt nem tudtunk számunkra megfelelő munkát végezni edzőkollégáimmal. A XVI. kerületi egyesületekkel is meg kellett küzdenünk, hogy ne a fő riválist lássák bennünk.

Ennek ellenére csapataink nagyszerű eredményeket értek ilyen körülmények között is. Most, hogy ilyen remek lehetőségeink lettek, még magasabb elvárásaink lehetnek gyerekeinkkel és magunkkal, az egyesületben dolgozó munkatársakkal szemben.

Mi kimondjuk: egyesületünk szeretne olyan gyerekkel és szülőkkel dolgozni hosszútávon, akik hisznek az FC Budapest munkájában és a minőségi képzésben. Fontos számunkra, hogy amikor gyerekeink elérik a 15 éves kort, a számukra legmegfelelőbb továbblépési lehetőséget biztosítsuk és továbbra is figyelemmel kísérjük sportpályafutásukat.

Még egyszer szeretnék köszönetet mondani Kovács Péter polgármester úrnak és Kovács Rajmund alpolgármester úrnak, akik a kezdettől fogva hittek bennünk és támogattak! Továbbá szeretnék köszönetet mondani Svatner István úrnak, az Ikarus labdarúgó szakosztály vezetőjének is, hogy partnerként segíti munkánkat!