Este hattól mindenki a Stadionhoz!

szurkolok-20130322Péntek este mindenkit a Puskás Ferenc Stadion elé várnak a magyar szurkolók, aki azt szeretné, hogy hangjukkal hozzásegítsék a magyar válogatottat a románok ellen a sorsdöntő mérkőzésen való győzelemhez.

A holnap sorra kerülő magyar-román zártkapus mérkőzéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót tegnap Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Szilágyi György, a párt szakpolitikusa.

Az, hogy a mérkőzés zártkapus marad, a magyar politikai vezetés, a magyar sportdiplomácia és az MLSZ kudarca – mondta el Vona a helyzetet értékelve. A politikus meggyőződése, hogy a döntés igazságtalan és bár nyilvánvaló, hogy az izraeli lobbival még a sportdiplomácia területén is nehéz szembemenni, de a magyar sportdiplomácia nagyon súlyos hibát követett el, mikor az ügyet ilyen szolidan, szinte önfeladó módon képviselte. Vona Gábor szerint szinte meg sem próbáltak társakat, szövetségeseket keresni az ügyhöz, hogy a FIFA megváltoztassa döntését.

Mivel a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik, természetesen lesznek rendezvények, melyeken a mérkőzés kivetítőkön lesz megtekinthető (Kaposváron szintén közös szurkolást szerveznek a város főterén). Ezek közül a Jobbik a szurkolók által a Puskás Stadion mellé szervezett demonstrációt tudja támogatni, az MLSZ ’56-osok terére szervezett rendezvényét pedig egy megosztó ellenrendezvénynek tartja a párt.

Vona felhívta a sajtó munkatársainak figyelmét is a kiegyensúlyozott tájékoztatásra, hiszen a média jelentős része csak az MLSZ által szervezett kivetítős rendezvényről ejtett szót, míg a magyar válogatott hivatalos szurkolói szervezete által szervezett rendezvényről nem számoltak be.

Vona leszögezte: mindenki eldöntheti, hogy melyik rendezvényre látogat el, ő maga mégis úgy érzi, a válogatottnak arra van szüksége, hogy hallják a szurkolók hangját, érezzék a támogatást. Várakozásai szerint szurkolók tízezrei buzdítják majd a nemzeti tizenegyet a stadion mellől. Tudomásuk szerint óriási készülődés előzi meg a mérkőzést, több településről buszokat is indítanak majd a szurkolók. Vona Gábor arra kér minden magyar embert, hogy mindenki jöjjön ki szurkolni, hogy a sorsdöntő, sajnálatos módon politikai felhangot is kapó mérkőzésen sikerüljön begyűjteni a válogatottnak a három pontot.

Kiemelte: a rendezvényt a szurkolók szervezték, annak semmilyen pártpolitikai színezete nincs, ezért megkérte szimpatizánsait, hogy a párthoz köthető jelképeket, zászlókat hagyják otthon, a magyar és a székely zászlókat viszont nagy örömmel látja.

A magyar szurkolók szerint míg az MLSZ „szurkolói” rendezvényén a Magna cum Laude etno-pop együttes melegíti a közönséget, addig a szurkolók által szervezett közösségi rendezvényen szinte a teljes nemzeti rock mezőnye fellép a Puskás Ferenc Stadion mellett a Dózsa György úton.

A magyar labdarúgó-válogatott független szurkolói klubja, a Carpathian Brigade szervezte zárt kapus Magyarország–Románia világbajnoki selejtező mérkőzés 7,5 méterszer 5 méteres óriáskivetítős megtekintésére hív minden egészséges magyar nemzeti öntudatot megélni akaró szurkolót kortól és nemtől függetlenül.

A rendezvény programja a korábban meghirdetett 18.30-as időponttal szemben fél órával korábban, 18.00 órakor kezdődőik a Puskás Ferenc Stadion Dózsa György úti bejáratának magasságában.

A cionista szervezetek által kezdeményezett, a magyar nemzetet megalázó FIFA-döntés elleni és a labdarúgó-válogatott, de legfőképpen a magyar szurkolók melletti kiállás és szolidaritás jegyében a műfaj megszületése óta a médiumokból kirekesztett magyar nemzeti rock jeles képviselői egyként mozdultak. A 15 perces fellépéseikkel egymást váltó zenekarok 18.00 órai kezdéssel az alábbi sorrendben lépnek színpadra: Radical Hungary, Kárpátia, Szebb Napok, Oi-KOR, Hungarica, Fejbőr, Romantikus Erőszak.

A rendezvényen politikai üzenetek, felszólalások, TV-reklámok nem lesznek. Az élő közvetítés 20 óra 25 perckor a himnuszok közvetítésével veszi kezdetét.

Forrás: alfahir.hu (Szerző: H.A.)