Ez igen! 8 országból érkeznek a hazai tornára!

fcbudapest-20150417
Fantasztikus mezőny alakult ki a VII. Future Cup Budapest 2015-re! A torna 2009-es indulása óta az eddigi legszínvonalasabb rendezvényt tartják augusztusban!

„Ez már a hetedik tornánk, és hatodik éve tartjuk Budapesten, a XVI. kerületben. – mondja Czuk Henrik, a torna főszervezője. Évről évre erősödik a mezőny, ezt nem csak mi mondjuk, hanem az edzők visszajelzései is megerősítenek minket ebben. Nagyon fontos, hogy ez egy meghívásos torna, nem elküldjük 100 helyre, hogy lehet jelentkezni, aztán jön, aki jön. A hazai résztvevőkkel együtt idén összesen 9 országból lesznek U12-es csapatok! Több új résztvevő is van, például a Brentford FC, amely a Fulham ajánlására lesz velünk. Nagy dolognak tartjuk, hogy a legnépszerűbb lengyel klub, a Wisla Kraków is képviselteti magát. A magyar klubok közül először lesz ott a tornán a Ferencváros. „

A Future Cup a többi hazai rendezésű nagy nemzetközi tornához képest jóval kisebb költségvetésből jön létre, persze ez van, hogy lemondással is jár…

„Idén a Sporting Liszabon is jelentkezett, de a repülőjegyet is szerették volna, hogy fizessük, az utaztatást viszont mi nem tudjuk megoldani a résztvevőknek. – mondta Czuk Henrik – A hasonló hazai tornákhoz képest jóval kisebb költségvetésből hozzuk létre a Future Cup-ot, de mára így is Magyarországon szakmailag az első számú gyermektornának gondolom. Általában több évre visszamenő szakmai kapcsolat, és baráti viszonyok révén tudjuk elérni, hogy ilyen komoly mezőnyt tudunk fogadni. A XVI. Kerület önkormányzata segít minket a pályával, az MLSZ Budapesti Igazgatósága pedig a játékvezetőkkel és a díjakkal. A támogatóink között van az Everling, a Topfootball és a Joma.”

Ismét ismert magyar labdarúgók is megtisztelik majd az eseményt, Szekeres Adrián, Bíró Bence és Kovács István lesznek a torna reklámarcai. A szervezők szeretettel várják a szakma hazai képviselőit, edzőket, érdeklődőket, hiszen számukra lehetőség nyílik, hogy tapasztalatokat cseréljenek a külföldi csapatok utánpótlásedzőivel. A torna médiapartnere a Pestifoci lesz.

Future Cup 2015 Budapest – résztvevők

Fulham FC (Anglia)
Slovan Bratislava (Szlovákia)
Videoton FC (Magyarország)
FK Dunaszerdahely( Szlovákia)
FK Partizan (Szerbia)
CFR Cluj (Románia)
DVSC (Magyarország)
FCZ Brno (Csehország)
Sparta Praha (Csehország)
Orbita Bukowno (Lengyelország)
Bate Borisov (Fehéroroszország)
Ferencvárosi Torna Club (Magyarország)
Sparta Brno (Csehország)
Dinamo Star (Magyarország)
Wisla Krakow (Lengyelország)
Sturm Graz (Ausztria)
Brendford FC (Anglia)
FC Budapest (Magyarország)

Forrás: Pestifoci