Ferencvárosi sikerek az U8-asoknál

Két tornagyőzelmet is aratott a közelmúltban U8-as csapatunk. Nemrégiben többek között a Kispest, az Újpest, a Csepel és természetesen a Ferencváros részvételével került sor U8-as utánpótlás tornára a Népligetben. Klubunkat két gárda képviselte, melyek közül az egyik 100%-os teljesítménnyel, mindössze egy gólt kapva hódította el a kupát. Érdekesség, hogy az ominózus gólt a második csapatunk szerezte, amely végül harmadik helyen zárta a tornát. Egyéni elismerésből is kijutott fiataljainknak, a tornagyőztes gárdában szereplő Szabó Norman ugyanis kilenc találatának köszönhetően gólkirályi címet szerzett.

Ugyancsak U8-as csapatunk képviselte a Ferencvárost a Tápióságon megrendezett tíz csapatos viadalon, amelyen a környékbeli csapatokon kívül, Komárom, a BVSC és a Goldball 97-es korosztályos gárdájával kellett megmérkőzniük focistáinknak, méghozzá meglehetősen esős időben. A zord időjárás azonban nem zavarta meg együttesünket: fiataljaink kapott gól nélkül végeztek az első helyen. A torna gólkirályát és legjobb kapusát is mi adtuk, Bíró Bence, illetve Nádasi Olivér személyében.

– Nagyon tudatos munkával készülünk a gyerekekkel hétről hétre mondta U8-as csapatunk edzője, Czuk Henrik. A korosztályukban kiemelkedő teljesítményt nyújt ez a gárda, ezért is játszunk sokszor egy évvel idősebbek ellen! Sajnos még sokan nem veszik észre, hogy a hazai labdarúgásunkat csak innen alulról építkezve tudjuk majd felépíteni, tudatosan, alázattal, munkával!

Forrás: www.ftc.hu