Fordított Olaszliszka Bulgáriában, ellenkező következményekkel

Verekedés tört ki szombatra virradó éjjel egy cigányok lakta dél-bulgáriai faluban, mert a helyi cigánykirály szüleit szállító mikrobusz halálra gázolt egy 19 éves fehér fiatalembert – közölte a rendőrség. A Plovdiv (második legnépesebb bulgáriai város) melletti Katunica faluban zajló számlakiegyenlítésnek is van egy halálos és öt sérült áldozata.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B3wRQ5GUDxE[/youtube]

A 19 éves fiatalember halálra gázolásán feldühödve szülei és barátai rárontottak a helyi cigányok vezetője, a “Kiro cárként” emlegetett Kiril Raskov házára, betörték annak ablakait, és belül tüzet gyújtottak, amelyet azonban sikerült gyorsan eloltani. A gázoló vezető eközben elmenekült.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bR1rO1L2woo[/youtube]

A verekedésben két rendőr és három civil sérült meg, valamint eszméletét vesztette egy szívbetegségben szenvedő 16 éves fiú, aki kórházba szállítása után meghalt – jelentette a BTA hírügynökség.

Szombatra nagy számú csendőrt vezényeltek a feszült légkörű faluba. Mintegy száz lakos beadványt írt, amelyben követeli a Raskov család elköltöztetését a településről. Az állami rádiónak, illetve tévének nyilatkozó helybeliek elmondták, hogy “Kiro cár és családja arrogáns, basáskodik” a lakosokkal. Követelték, hogy a hatóságok vizsgálják ki Kiril Raskov vagyonának eredetét, mert szerintük nem fizet adót milliói után. Sajtóinformációk szerint a Raskov illegális pálinkafőzdét üzemeltet.

A Kuruc.info olvasója úgy informálta portálunkat, hogy a leszámolásba később a helyi focihuligánok is beszálltak, a mikrobuszt felgyújtották, akárcsak a cigánykirály házát, illetve több cigányok lakott ingatlant is. A helyi rendőrök mindezt nyugodtan, tisztes távolból nézték végig. Bölcs megoldás, ami jellemző a keleti államok rendőreire és amitől mi még messze vagyunk.

Forrás: kuruc.info