FourFourTwo – A Sparta Praha nyerte meg a 7. Future Cup-ot

fourfourtwo-20150902

Rendkívül magas színvonalú volt az U12-es nemzetközi torna.

Az FC Budapest immár hetedik alkalommal rendezte meg rangos nemzetközi tornáját, az U12-es korosztály számára meghirdetett Future Cup-ot.

A 18 csapatos mezőnyben ismét itt volt az európai labdarúgás számos neves képviselője, olyan csapatokkal, mint az angol Fulham FC, amely a kezdetektől tagja a versenysorozatnak, a szintén angol Brentford FC, a szerb Partizan, az osztrák Sturm Graz, a cseh Sparta Praha, a lengyel Wisla Krakkow, a kolozsvári Cluj, a pozsonyi Slovan vagy a fehérorosz BATE Boriszov is. Magyarországot a házigazda Budapest Sólymok mellett a Videoton, a Debrecen, a BVSV és a Ferencváros képviselte.

A tornát – és idén felavatott csodás vándorserleget – végül a prágai Sparta nyerte, a döntőben a szlovákiai Slovan Bratislavát győzve le. A legjobb magyar csapat a Videoton lett, amely a hetedik helyen végzett. A torna összes eredménye és a végső sorrend az FC Budapest honlapján, itt nézhető meg.

“Célunk, hogy évről évre minőségi gyermektornát rendezzünk, és ezt ezúttal is sikerült megvalósítanunk, nagyon színvonalas volt a játék – mondta a FourFourTwo-hu-nak Czuk Henrik, a torna főszervezője. – Űrt töltünk be, mert a tizenkét éven aluliaknál nincs olyan nagy nemzetközi torna, ahol ilyen erős a mezőny, de mi évről évre nagyon fontosnak tartjuk, hogy meghívjunk ilyen csapatokat, mert ez nagyon jó visszajelzés nem csak nekünk, de az összes résztvevő klubnak.”

Forrás: FourFourTwo