Fradiból Fradiba 7 év kerülővel

Ahogyan azt korábbi cikkünkben beharangoztuk most megjelenő írásunkban egyesületünk rövid történetét foglaljuk össze. Itt többek közt magyarázatot kapunk a „bűvös-körre”, azaz a Fradi múltra és Fradi jövőre…

A Dalnoki Akadémia ötlete Czuk Henrik egykori ferencvárosi utánpótlásedző fejéből pattant ki még a 2005/2006-os bajnoki idény alatt. Az akkor kiemelten tehetséges ´98-as korosztályba nem lehetett minden játékost felvenni, így szinte szükségszerűségből adta magát a gondolat, hogy a keretbe be nem férő játékosoknak egy külső bázist, fiókegyesületet kellene alapítani. Ez az új klub önálló szakmai koncepcióval és saját költségvetéssel kapcsolódott volna a Ferencvároshoz. A sokat sejtető ötlet ekkor még csak körvonalaiban létezett.

2006. február 4-én 74 éves korában elhunyt Dalnoki Jenő. Czuk Henrik a családot személyesen felkeresve kért engedélyt az akkoriban alakuló focisuli névhasználatához. Dalnoki Jenő leszármazottai, Dalnoki Ildikó és ifj. Dalnoki Jenő a kérést beleegyezéssel nyugtázták. Az egykori Fradi-legenda neve így halálát követően szinte néhány hónappal máris a labdarúgással, azon belül az utánpótlással, fonódott össze. 2006. szeptemberében megalakult a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia. A klub székhelye a XV. kerületi Tesvériség pálya lett. Jenő bácsi a kerület egykori díszpolgáraként a sportpályától kőhajításnyira a Rákospalotai temetőben nyugszik. A Fradi-Dalnoki-Focisuli jó kezdetéhez minden adott volt, az élet mégis ritka meglepetést tartogatott!

Forrás: www.dalnokiakademia.hu