Fulham FC siker a Future Cup 2010 es nemzetközi gyermektornán!

Augusztus 20-21 én a XVI. kerületben ragos nemzetközi tornát szervezett az FC Budapest Sólymok a helyi önkormányzat támogatásával. Két sztárklub az FC Barcelona és a Fulham FC mellett még az FK Austris Wien, a Slovan Bratislava, a Sigma Olomouc, az FC Nyitra, az MSK Zsolna, a Dunaszerdahely 1904, az UTE, a Győri ETO és Kecskemét helyett beugró Mogyoród U10 csapatai vettek részt.

A tornán kiemelkedett a mezőnyből a Fulham FC csapata akik 100 % teljesítménnyel kapott gól nélkül nyerték meg a tornát emellett a legjobb kapus, a legjobb mezőnyjátékos illetve a gólkirályi címet is besöpörték! Meglepetésre az FC Barcelona nem jutott be a legjobb négy közé pedig 12 korosztályos csoportból válogattak erre a tornára, sőt volt olyan játékosuk akik az Egyesült Államokból érkezett a tornára.

A döntő mérkőzést Vámos Tibor FIFA játékvezető vezette ahol a Fulham 4-0 ra győzött a Sigma Olomouc ellen.

A díjátadáson a torna fővédnöke Kovács Péter a XVI. kerület polgármestere,Kovács Raymund alpolgármester, Szendrei József volt válogatott kapus illtve Vámos Tibor játékvezető adta át a kupákat. A tornán megjelent ifj Albert Flórián az FC Budapest partneregyesületének a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának operatív igazgatója és Szekeres Adrián U20 világbajnoki bronzérmes játékos a torna reklámarca.

Czuk Henrik az FC Budapest elnöke és a torna szervezője:
” Nagyon boldog vagyok ,hogy fiatal egyesületünk ilyen komoly tornát tudott szervezni.Egyesületünk vendége volt öt napig a világ egyik legnagyobb klubja a FC Barcelona. Minden csapat remekül érezte magát és már mindegyikük jelezte ,hogy jövőre is szívesen eljönnek hozzánk. Egyesületünk számára nagyon fontosak ezek a kapcsolatok hiszen csak ilyen közegben lehet komolyan fejlődni, tanulni.Szeretném megköszönni a XVI. kerületi önkormányzatnak a segítséget illetve mindenkinek aki segített, hogy egy ilyen szép tornát rendezzünk.”

A torna végeredménye :

1. Fulham FC ,(28-0)!!!
2.Sigma Olomouc,
3.MSK Zsolna
4. UTE
5.FC Barcelona ,
6. Dunaszerdahely,
7.Austria Wien,
8. Slovan Pozsony
9.FC Budapest
10.Győri ETO,
11.FC Nyitra ,
12. Mogyoród