Future Cup Budapest 2014 – Csámpai Gyula értékelője

fcbudapest-20140905

A saját rendezésű nemzetközi tornán az utolsó pillanatokban történt visszalépések miatt egyesületünk a zavartalan lebonyolítás érdekében kénytelen volt több csapatot indítani. Értékelve a két napos eseményt meg kell állapítani, hogy gyermekeink derekasan helytálltak a rangos nemzetközi mezőnyben.

Az FC Budapestben pallérozódó fiatalok képzésében fontos szempont a kezdeményező futball, a minél tökéletesebb technikai tudás, a párharcok felvállalása, mindezt a lehető legnagyobb sebességgel végezve. Aki kilátogatott a rendezvényre láthatta, hogy pontosan ezek a szempontok alakítják a nemzetközi futballt már gyermekkorban is. A hazai edző kollégák is ezt emelték ki, hogy idehaza nem játszanak ilyen nagy iramú, párharcokban bővelkedő mérkőzéseket melyek gyors gondolkodásra és megoldásokra kényszerítik a gyerekeket.

Nos, a mi játékosainknak ez nem okozott meglepetést köszönhetően annak, hogy fiatal koruk ellenére több nemzetközi mérkőzés van a lábukban, mint sok felnőtt játékosnak. Minden mérkőzésen ezeket az erényeket csillogtatták játékosaink, hibák természetesen becsúsztak, melyekből tanulni kell, mert ezeknek a mérkőzéseknek a tapasztalat szerzés az egyik fő célja. Ezeket az élményeket elraktározva a napi munkában és a következő megméretésen hasznosítani.