Future Cup Budapest 2014 – Vejmola Tamás értékelője

fcbudapest_future_cup-20140903

A hatodik Future Cup Budapest sajnos már két hete véget ért, de még most is szívesen tekintünk vissza. Most az FC Budapest első csapatának edzője, Vejmola Tamás értékeli a tornát és csapatának teljesítményét.

Mérkőzések
1. FC Budapest – FA Bratislava 2-1
2. FC Budapest – FC Budapest 2 6-0
3. FC Budapest – FCZ Brno 3-0
4. FC Budapest – FC Budapest 3 7-1
5. FC Budapest – Fullham FC 1-1
Aranyág
1. FC Budapest – FK AS Trencin 2-4
2. FC Budapest – FC Ariston Ruse 4-3
3. FC Budapest – MSK Zilina 1-1
4. FC Budapest – Fullham FC 1-1
5. FC Budapest – FK Partizan 0-0
III. helyért
MSK Zilina – FK Partizan 0-3
Döntő
FK AS Trencin – Fullham FC 3-0

 

Vejmola Tamás értékelése: Nagy sikerrel zajlott le a VI. Future Cup. Sajnos rajtunk kívülálló dolgok miatt az Ajax és a Sturm Graz nem tudott részt venni a tornán, reméljük, jövőre találkozhatunk velük. Ha bővül a támogatói kör, akkor még több nagy csapatot fogunk a jövőben Magyarországra invitálni.

Szeretnék gratulálni a játékosoknak, nagyszerűen teljesítettek ezen a 2 napon. Ebben az erős mezőnyben mindössze csak egyszer hagyták el vesztesen a pályát a Trencin csapata ellen (a tornagyőztes). Pillanatnyilag ez a teljesítmény az 5. helyre volt elég. Azon a mérkőzésen nagyon szembetűnő volt a sebességkülönbség a csapatok között, de így is sikerült 2 gólt lőnünk. Ismét láthattuk, hogy nem szabad megállni, van hová fejlődnünk.

A Fullham ellen nagyszerű mérkőzéseket játszottunk, két döntetlen született, fel tudtuk venni velük a versenyt. Zilina borsot tört az orrunk alá az utolsó percben szerzett góljukkal, később kiderült ezzel csúsztunk le, hogy játszhassunk a 3. helyért. Elég volt egy apró figyelmetlenség és kihasználta az ellenfél. A Partizan védelmét nem tudtuk feltörni így velük egy gólnélküli döntetlennel zártuk az idei tornát.

A gyerekek maximálisan megpróbálták betartani az általam kért dolgokat, majd később a fáradtság miatt egy két hiba becsúszott a védekezésben is illetve a támadások befejezésénél. Büszke vagyok a csapatra, mindenki hozzátett ehhez a nagyszerű eredményhez. Jövőre azon leszünk, hogy elérjük vagy túlszárnyaljuk az eddigi legjobb helyezésünket a tornán, irány a döntő.