Geoff Noonan – az FA akadémiai koordinátor köszöntője!

future_cup-20160521

Régi ismerősünk, Gooff Noonan, aki több mint tíz évig volt a Fulham FC utánpótlás vezetője, írt köszöntőt az idei Future Cup Budapest résztvevőinek. Geoff jelenleg az Angol Labdarúgó szövetség alkalmazásában áll, mint akadémiai koordinátor. Nagy megtiszteltetés számunkra kedves levele!

Nagy szeretettel köszöntök minden csapatot a világ számos pontjáról az idei Future Cup 2016 tornán. Ez a torna nagy érdeklődésre tett szert az elmúlt évek során.

Személyesen először 2009-ben találkoztam az FC Budapest klubal és a Future Cup tornával, amikor is nagyszerű házigazdákat ismerhettem meg a torna szervezőiben és egy csodálatos várost találtam meg Budapestben. Mindenkinek sok sikert kívánok idén is, nem csak a focipályán.

A torna igazi nemzetközi hangulata abban is megnyilvánul, hogy egy csapat idén az USA-ból is részt vesz, méghozzá az a barátom és volt kollégám vezetésével, aki ezt a tornát egyszer már a Fulham FC-vel megnyerte.

Reméljük, hogy minden gyerek büszkén képviseli majd a saját csapatát a tornán és hasznára válik majd ez az élmény, mind futball, mind pedig élettapasztalatok megszerzése során. Biztosak vagyunk abban, hogy minden mérkőzés az egymás iránti tisztelet és fair play jegyében fog zajlani.

Sok szerencsét a tornához!

A very warm welcome to all of the teams from all over the world, for the Future Cup 2016. The tournament has grown into a great attraction for clubs over the last few years.

My first introduction to FC Budapest and the Future Cup was in 2009, where we were given a fantastic reception by great hosts, being very well looked after in the beautiful city of Budapest. We wish all teams success, but not just success on the field.

The international flavour of the tournament is now enhanced further with a visiting team from USA, with my friend and ex colleague looking to try and win for the 2nd time, having won with a Fulham FC team previously.

We hope that all children will take great pride in representing their club, learn from their experiences, take some good football and life lessons from the time spent away from their home. It is a great chance to live and learn together for the duration of the tournament. We are sure that all games will be played in the spirit of respect and fair play.

Good luck for the tournament!

Geoff Noonan
The FA, England.