Három napig vendégünk volt a Slavia Praha

fcbudapest_slavia_praha-20130402

Egyesületünk a húsvéti hosszú hétvégén Csehország legnépszerűbb csapatát, az SK Slavia Prahat látta vendégül.

Előzmények:

A két egyesület közötti kapcsolat 2011-ben kezdődött, amikor az akkori U10-s csapatunk Prágában szerepelt a Slavia által rendezett nemzetközi gyereklabdarúgó tornán. Egy évre rá újra meghívtak bennünket a cseh fővárosba, hogy ugyan azon a tornán részt vegyünk az U11-es korosztályunkkal. A torna szponzorai által a szállásunk és étkezésünk mind a két alkalommal biztosítva volt 3 napra.

Czuk Henrik, az FC Budapest elnöke ezek után döntött úgy, hogy viszonozza a szívélyes vendéglátást és meghívja a Slaviat Budapestre. Ennek a meghívásnak keretében került sor nagypénteken az FC Budapest Mini Cup 2013 elő-tornájára 4 csapattal, majd nagyszombaton első alkalommal lett megrendezve az FC Budapest Mini Cup 2013.

Az első nap:

Az SK Slavia Praha megérkezése után 40 perccel már mérkőzést is játszott, így csak egy rövid köszöntésre és fogadtatásra került sor, de a torna után többet tudtak beszélgetni a két klub edzői. A pénteki torna eredetileg Isaszegen lett volna megrendezve, ám a rossz időjárás miatt az FC Budapest otthonában játszották le a gyerekek a mérkőzéseket. Ezen a tornán a csehek megelőzve egyesületünket lettek az elsők, az Isaszegiek harmadik, míg a kolozsvári Liviu Antal labdarúgó iskola negyedik helyen végzett.

A torna után az Isaszegi SE elnöke, Orlik József vacsorával látta vendégül a cseh csapatot. Vacsora után pedig hosszasan beszélgettek az edzők és szülők az esetleges jövőbeni szorosabb kapcsolat kialakításáról a Boszporusz Büfében.

A második nap:

Nagyszombat az FC Budapest Mini Cup 2013-ról szólt. Az SK Slavia Praha az első mérkőzést ellenünk játszotta, egy izgalmas ám gól nélküli mérkőzésen mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót. A további mérkőzések is izgalmasra és nagyon szorosra sikerültek, de a Slavia a pénteki jó szereplését nem tudta tovább tartani, így egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel a harmadik helyet szerezte meg, az első alkalommal megrendezésre került Húsvéti nemzetközi tornánkon.

Szombat este vacsora után az egész cseh különítmény a pihenés mellett döntött.

A harmadik nap:

Vasárnap reggelre terveztük, hogy megmutatjuk Budapest főbb látványosságait és egy kicsit megismertetjük vendégeinkkel fővárosunkat, de nagy sajnálatunkra az időjárás közbe szólt és a heves esőzés miatt a csehekkel közösen megbeszélve úgy döntöttünk, hogy elnapoljuk a városnézést a következő látogatásukra.

Záró gondolatok:

Összességében a három nap mind szakmailag, mind az újabb nemzetközi kapcsolat kialakítása miatt nagyon jól sikerült. Cseh vendégeink nagyon jól érezték magukat és minden bizonnyal ők lesznek a 2014-es Future Cup első regisztrált csapata.

Reméljük, hogy a megkezdett szakmai együttműködés hamarosan még szorosabbá válik a két egyesület között.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden szponzornak és szülőnek a támogatását, akik nagyon sokat segítettek a hétvége folyamán!