“Ilyen hosszú edzőtáborban még sosem voltam” – Szekeres Adrián

szekeres_adrian-20130114

A mostani a második közös edzőtáborozásod Vidi-játékosként. Van különbség a nyári, szlovéniai és a jelenlegi spanyolországi felkészülés között?

Azt kell mondjam, meglepetésemre most még egy fokkal keményebbek az edzések, mint a nyáron. Az ugyan tény, hogy a téli felkészülések alkalmával általában mindig nagyobb hangsúly van a fizikai terhelésen, mint nyáron, de nem gondoltam volna, hogy a szlovéniai felkészülésnél is lesz majd keményebb. Tévedtem. Rengeteget futunk, de szerencsére mindig találkozunk a labdával is, így azért sokkal élvezhetőbb. Emellett nagyon sok erősítő gyakorlat szerepel a programban.

Okozott számotokra bármilyen nehézséget, hogy néhány nappal az edzőtábor előtt távozott csapatunk éléről Paulo Sousa?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem beszélgettünk a csapattársakkal arról, vajon ki lesz az új vezetőedző. Úgy gondolom, hogy ebben a szituációban ez teljesen természetes. A felkészülésünket viszont egyáltalán nem érintette Paulo Sousa távozása, továbbra is nagyon felkészült szakmai stáb irányítja a munkánkat, az edzéseink minősége semmivel sem alacsonyabb, mint korábban.

Január 9-től január 30-ig tartózkodtok Spanyolországban. Korábban is vettél már részt ilyen hosszú, megszakítás nélküli edzőtáborozáson?

Nem, egyhuzamban ennyi időt még sosem töltöttem el korábban edzőtáborban. Ugyan az egyiptomi U20-as világbajnokság alkalmával ennél is hosszabb ideig voltunk távol Magyarországtól, de az nem edzőtábor volt.

Áruld el, mivel töltöd azt a kevés időt, amikor nincs edzésetek?

Valóban eléggé kötött a programunk, gyakorlatilag nem sok szabadidőnk van, de nem is nyaralni jöttünk Spanyolországba. Amikor épp nincs edzésünk, akkor pihenni szoktam, vagy a sportmasszőröket keresem fel. Esténként lefekvés előtt mindig beszélgetek egy kicsit a szobatársammal, Kovács Istvánnal, és néhány könyv is van nálam, nagyon szeretek ugyanis olvasni.

Forrás: vidi.hu (Wéninger Ákos)