Korlátozni kell a bevándorlást!

Az athéni, az olasz és a londoni bevándorlók zavargásai kapcsán Kovács Béla, a Jobbik EP képviselője portálunknak elmondta, hogy szerinte korlátozni és szigorú feltételekhez kellene kötni az Európába történő bevándorlást.

Mint arról a barikad.hu néhány hónappal ezelőtt beszámolt, Athénban megöltek egy férfit, aki éppen várandós feleségét vitte volna kórházba. Az elkövetők feltehetően külföldiek – azaz bevándorlók – voltak. Az athéni lakosok ekkor megelégelték a bevándorlók terrorját és megtámadták őket, és az országból való távozásukat követelték.

Most pedig Anglia van soron. A bevándorlók vasárnap kezdtek el randalírozni, miután a rendőrök megöltek közülük egy 44 éves férfit. A zavargások azóta is tartanak.

„Az általunk is és az Európai Nemzeti Párt által ellenzett bevándorlás tömeg, illetve az a méretű migráció, ami Európába érkezik Észak- Afrikából, illetve Afrikából, bizony ilyen problémákat generál”- fejtette ki véleményét portálunknak a londoni eseményekkel kapcsolatban, Kovács Béla európai parlamenti képviselő. „Ezt a nyakéó nélküli bevándorlást mi helytelenítjük, és megállítását szükségesnek látjuk”- hangsúlyozta.

„Mi nem vagyunk bevándorlás ellenesek, azonban ilyenfajta migráció csakis és kizárólag családegyesítés, illetve valós munkavégzés alapján lehetne engedélyezni”- jegyezte meg. A képviselő szerint azt semmiféleképpen nem lenne szabad hagyni, hogy bevándoroltak az Európai Unió területén arra hivatkozva, hogy ők itt élnek, különböző formában segélyekhez jussanak, s ezek felhasználásával próbáljanak megélni. Hozzátette: egyre kevesebb a munkalehetőség egész Európába s, ha van, sok bevándorló akkor sem hajlandó dolgozni. Kovács Béla kiemelte: valahol, valamilyen szinten hasonlít a Magyarországon létező cigánykérdéshez, illetve ennek a problémaköréhez.

A politikus úgy gondolja, ezek után nem csak Athénban vagy Londonban, hanem Európa más városaiban is hasonló események várhatók. Véleménye szerint ebben közrejátszik a jelenlegi pénzügyi válság, amely a recesszió második hulláma lesz. A képviselő megoldásként azt javasolta: korlátozni, szigorú feltételekhez kellene kötn az Európába történő bevándorlást, A migrációs engedélyeket különböző politikai érdekcsoportok kérései, illetve követelései alapján nem szabadna korlátlanul osztogatni hanem csakis valós indokok alapján lehetne letelepedni az Unió területén.

Forrás: barikad.hu