Londoni beszámoló I.

Somogyi Csabával a Fulham FC kapusával

Mint ismert, egyesületünk három edzője és két fiatal, nagyon tehetséges játékosa múlthét szerdától vasárnapig az angol Premier League-ben szereplő Fulham FC csapatához látogattak el tanulmányútra, hogy betekintést nyerjenek milyen egy igazán profi közegben utánpótlás edzőként dolgozni és edzéseken részt venni.

Előzmények:

Czuk Henrik egyesületünk vezetője és alapítója 2008-ban találkozott először a Fulham FC csapatával Svájcban, a Zepter Európa Bajnokságon. A következő évben az angolok részt vettek a Bükön rendezett Future Cup nemzetközi labdarúgó tornánkon, ezek után folyamatosan ellátogattak Magyarországra egyesületünk meghívásainak eleget téve. A találkozások alkalmával nagyon sok tapasztalatot cseréltek egymással az edzők és 2009-ben sikerült is kijutni három nap erejéig Londonba. A két egyesület között a kapcsolat az elmúlt két évben vált szorosabbá és az idei Future Cup után meghívták kis delegációnkat egy hosszabb ideig tartó kint tartózkodásra.

Első napok Londonban:

Szerdán kora reggel indult útnak a kis csapatunk, végül dél körül érkeztünk meg a Fulham FC edzőközpontjába, amely London Dél-nyugati részén található a belvárostól körülbelül negyvenöt percre. A szép kertvárosban elhelyezkedő edzőkomplexum egyből elnyerte tetszését az FC Budapest vezetőinek és játékosainak is egyaránt.

Del Bradly fogadta a delegációt – akivel nyáron Franciaországban találkoztak már – majd egy rövid bemutatkozás után megmutatta a pályákat, a konditermet és a kiszolgáló helységeket. Ezt követően megvendégelték a csapatunkat egy nagyon finom ebéddel. Az étteremben az volt az érdekes, hogy nem csak a fiatal játékosok és edzőik ettek ott, hanem a kiszolgáló személyzettől elkezdve a felnőtt játékosokig mindenki egy helyen étkezett.

Ebéd után egészen este fél kilencig edzéseket néztünk meg. Barna Levente, egyesületünk egykori játékosa, aki a nyáron költözött ki családjával Angliába, pedig egy igen mozgalmas gyakorláson vett részt az U14-ess korosztállyal. Végül a szerdai program egy vacsorával zárult a hotelben.