Londoni beszámoló II.

A szerdai nap fáradalmait kipihenve csütörtök reggel ismét az edzéseké volt a főszerep. Ezen a napon már Ákosnak edzésen, míg Alennek mérkőzésen kellett részt venni, Barna Levente pedig pihenő napot kapott.

A délelőtti foglalkozások megnézése és az elfogyasztott ebéd után Somogyi Csabával beszélgethetett a szakmai stábunk és a gyerekek. Csaba szimpatikus profi labdarúgó, aki sok sikert kívánt a játékosoknak és azzal a tanáccsal látta el őket, hogy ne szalasszák el azt a nagyszerű lehetőséget, hogy a Fulham FC-nél edzhetnek és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy minél előbb egy külföldi profi csapatban játszhassanak.

Délután öt órakor Ákos csatlakozott a korosztályának megfelelő csapathoz, ahol az első perctől kezdve nagyon barátságosan fogadták a többiek (később megtudtuk, hogy arra is tanítják a gyerekeket, hogy nagy tisztelettel és kedvességgel fogadják az újonnan jött játékosokat még akkor is, ha esetleg ugyan arra a posztra érkezett a „rivális” játékos). A bő két órás edzés nagyon dinamikus és gyors volt, kiemelve a játékos elemeket. Ákos nagyon jól helyt állt, egy csepp megilletődöttség sem látszott rajta, mindig minden feladatban az elsők között szerepelt és az edzés végén lévő egymás közti játékban is jó teljesítményt nyújtott. Az edzők nem győzték dicsérni őt. A gyakorlás végeztével Ákos elmondta, hogy nagyon jól érezte magát edzés közben és nagyon tetszett neki az edzés.

Ezt követően jött Alenék mérkőzése egy helyi alacsonyabb osztályú csapat egy évvel idősebb korosztálya ellen (Angliában bevett szokás, ha az ellenfél alacsonyabb osztályból érkezik, rendre egy vagy akár két évvel idősebbek ellen játszanak mérkőzéseket az első osztályú csapatok). A 4×15 perces mérkőzést Alen végig játszotta és csapata egyik legjobbja volt! Egy gólpasszal, pár helyzettel, sok szereléssel és megannyi nagyszerű labdákkal vétette észre magát. A mérkőzés nagy iramú volt, sok Fulham helyzettel, de az utolsó percben kapott góllal mégis a vendégek nyerték meg a szikrázó összecsapást 2:1 arányban. A játék végén az angol gyerekek érdeklődtek, hogy Alen ott lesz e a vasárnapi Millwall elleni meccsen is, mert nagyon örülnének neki. Keith az U11 edzője a gyerekek kérdésére igennel felelt, látszott, hogy nagy volt az öröm az arcukon. A csütörtöki nap is hosszúra sikeredett, de újabb sok tapasztalattal térhettek vissza szállodájukba a gyerekek és edzőik.

Pénteken délelőtt csak két korosztály edzett, az U18 és az U21. Általában ez az a nap a Fulham FC-nél, amikor pihenőjüket töltik az edzők és a játékosok. Délután a delegációnk ellátogatott a Craven Cottagera-re, a Fulham FC stadionjához. Egy rövid körbejárás és fényképkészítés után megnéztük a Chelsea stadiont is. Ekkor már igen későre járt így az edzők úgy döntöttek, hogy a gyerekek pihenjenek, hogy szombaton és vasárnap is jó teljesítményt tudjanak nyújtani.