Londoni Beszámoló III.

Szombaton már kora reggel a Motspur Parkba hívták játékosainkat. Barna Leventének reggel kilenckor, míg Alennek és Ákosnak délelőtt tizenegy órakor volt edzése. Miközben a gyerekek edzettek, edzőink betekintést nyerhettek a Fulham akadémia felépítésébe Geoff Noonan előadásának köszönhetően. Az előadást követően Sánta Endre és Végh András egy pszichológiai órán vett részt, Czuk Henrik pedig szemmel tartotta “fiait” edzés közben.

A szombat délelőtt is nagyon hasznosan telt el. A foglalkozások után a gyerekek megkapták meccsjegyeiket a vasárnapi Millwall elleni derbyre. A Fulhamnél minden hazai mérkőzés előtt kiosztják a játékosoknak az igényeknek megfelelő számú jegyeket, mert a mérkőzésre csak ezzel a belépővel lehet bejutni, ezzel is próbálják kiszűrni a játékos megfigyelőket.

Ebéd előtt Barna Levente elköszönt a társaságtól és visszament Nottinghambe azzal a reménnyel, hogy hamarosan elkezdheti majd az edzéseket egy új csapatban. A delegáció többi tagja pedig elfogyasztotta az ebédjét, majd visszamentek a Hotelbe pihenni, hogy vasárnapra jó erőben legyenek a gyerekek.

Vasárnap reggel tíz órakor volt a találkozó az LSE (London School of Economics) pályáján, amelyet a Fulham bérel. Edzőink megdöbbenve osztották meg egymással véleményüket a szervezettségről és a körülményekről. Fényképeket nem lehetett készíteni, csak engedéllyel, így a pályákról nem készült képes beszámoló, de az biztos, hogy nem sok ilyen létesítmény van Magyarországon, ami egy iskolához tartozik. A mérkőzések egészen az U9 korosztálytól az U15 korosztályig zajlottak egy időben tizenegy órás kezdéssel.

Az U11 4×20 percet játszott. Alen kezdőként lépett pályára és az ő góljával szerzett vezetést a Fulham az első negyedben. A második negyedben sort cseréltek, így Ákos is pályára léphetett, és ha már ott volt, akkor ki is osztott egy gólpasszt. Ennek köszönhetően ismét átvette a vezetést a hazai csapat. Gyerekeink váltották egymást és egyaránt negyven–negyven percet töltöttek a pályán. A mérkőzés végeredménye 3:1–es Fulham győzelem lett. Az edzők megdicsérték játékosainkat, akik egy kis ajándékkal kedveskedtek nekik az egész hétért cserébe.

Geoff az akadémia koordinátora elmondta, hogy továbbra is szemmel fogják tartani Alent és Ákost. Időnként el fogják küldeni hozzánk megfigyelőjüket, hogy még jobban szem előtt legyenek gyerekeink.

A nap további részét edzőink Gavin Taylorral töltötték, aki elvitte a kis csapatot a Fulham otthonába. Most részletesebb betekintést nyerhettek a stadionban, mert Gavin teljesen körbevezette őket, még az öltözőkbe is be lehetett menni. Nagyszerű élmény volt mindnyájuk számára a stadion túra. Ez után egy közös ebéd következett, közben nagyon sokat beszélgettek Gavinnel edzőink, aki megerősítette, hogy a két klub közötti kapcsolat folytatódni fog a jövőben is! Az ebéd után a vasárnapi program is véget ért, mert hétfőn, nagyon korán indult haza a delegációnk.

A tanulmányút nagyon jóra és hasznosra sikeredett, edzőink sokat profitálhatnak belőle, míg játékosaink tisztában lehetnek vele, hogy miben kell többet nyújtaniuk a nemzetközi szint eléréséhez, amelyhez nagyon jó úton járnak!

Az FC Budapest vezetősége szeretné megköszönni a Fulham FC nagyon kedves és barátságos vendéglátását!