Meszlényi Ábel – Legyél Te is Sólyom!

fcbudapest-20161102-n

Meszlényi Ábel vagyok, 15 éves, jelenleg a Videoton FC játékosa kapus poszton. Viszonylag későn – 9 évesen – kezdtem focizni. Előtte is sportoltam (szertorna, atlétika), de mindig is hiányzott a csapatsport: a játék, az együttműködés, összetartás. Ezt mind megtaláltam a fociban.

A család egy barátja ajánlotta az FC Budapestet. Nagy szerencse, hogy őket választottam, mert- megtanultam a technikai alapokat, – mindig számíthattam nevelőedzőim, Henrik bá, Tomi bá, Maci bá támogatására, a kapusedzőim, István és Endi bá irányítására – tehetséges csapattársakkal focizhattam, akik közül jó páran szintén NB I-es csapathoz kerültek.

Rengeteg focitornán vehettem részt, neves csapatokkal mérhettük össze tudásunkat, itthon és külföldön is (Franciaország, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Németország, Románia, Moldávia). Az edzőtáborok, még ha fárasztóak is, de hasznosak voltak számomra. Még Londonba is eljuthattam a Fulham FC-hez, és belekóstolhattam a profik hétköznapjaiba.

Szerettem Sólyom lenni, mert nem csak egy egyesületbe jártam, hanem egy közösséghez is tartoztam. Pedig sokszor nehéz volt, szabadidőm nem sok maradt, nem mindig dicsértek, nem mindig védtem jól, de megtanultam, hogy legyen célom: a legjobbak közé tartozni! HAJRÁ, SÓLYMOK!!!