NB I: Legalább 200-an bundázhatnak

Óriási visszhangot váltott ki a korábban Siófokon szereplő, bundázással gyanúsított H. Gábor (28) mondata, amelyet a Hír TV rögzített: „Ötszáz olyan labdarúgó van, mint én.”

Vajon kiderül-e valaha a teljes igazság, megtudhatjuk-e, mennyire fertőzött a magyar foci? Hányan élhetnek a fogadási csalásokból idehaza? A Blikk megpróbált választ találni a kérdésekre! Sokan (klubvezetők, bírók, játékosok) elzárkóztak a nyilatkozattól – a kényes téma felvetése is megijesztette őket. Azért akadt, aki elmondta véleményét, persze név nélkül.

Egy hazai FIFA-licences menedzser szerint sok „érdekes” meccs volt idehaza.

– Az ötszázat túlzásnak tartom, de úgy gondolom, száz magyar bundázó biztosan van – véli a menedzser. – Alacsonyabb osztályú találkozókra is lehet fogadni, s ott még könnyebb olyan focistát találni, aki néhány ezer euróért megvehető. Nyílt titok, hogy a fogadási maffia a rossz anyagi körülmények között élő embereket környékezi meg, biztosra megy.

Egy tapasztalt, több élvonalbeli klubnál megforduló tréner szerint is aggasztó a helyzet.

– Legalább kétszázan lehetnek, a katasztrofális helyzetet az elmúlt hetek ügyei is mutatják. Amikor edzőként döbbenten álltam néhány játékosom bűn rossz teljesítménye láttán, a klubtulajdonost kérdeztem, nem bundáznak-e. A válasz az volt, hogy képzelődöm. Kérdem én, egy magát szegénynek minősítő egyesület vezetőinek miért nem tűnik fel, ha alulfizetett játékosuk több tízmilliós autóval jár? Az egész közeg fertőzött – mondja az edző.

Forrás: NB1.hu