Nem rasszista Laurent Blanc

A francia Mediapart weboldal értesülései szerint a Francia Labdarúgó-szövetség csökkenteni szeretné a feketék és az arabok számát a nemzeti utánpótlásprogramban. Laurent Blanc, a válogatott szövetségi kapitánya tagadja, hogy támogatná az állítólagos kezdeményezést, a szövetség felháborítónak tartja a vádakat, a francia sportminiszter pedig vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A weboldal szerint a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) megkérte a főbb utánpótlásnevelő központokat, hogy a jövőben a 12-13 évnél idősebbeknél a fekete és arab játékosok száma ne haladja meg a teljes létszám harminc százalékát, vagyis a származás kerüljön előtérbe a futballtudással szemben.

Az FFF állítólag egy tavaly novemberi fejlesztési programon vetette fel az ötletet. Ezen az eseményen jelen volt Laurent Blanc is, aki a portál informátorai szerint kedvezően fogadta a felvetést, és a spanyol válogatottat hozta fel pozitív példaként, ahol “nincsenek problémák és nincsenek feketék” – idézte a szakvezetőnek tulajdonított mondatokat az oldal.

Fernand Duchaussoy, a szövetség elnöke tagadta a vádakat. “Sohasem hallottam erről, ez teljesen abnormális.” Laurent Blanc-t felháborította a hír. “A szövetségi kapitány visszautasítja a szégyenletes és rasszista vádakat, melyeknek semmilyen alapja sincs” – tolmácsolta a szövetségi kapitány reakcióját Philippe Tournon, az FFF sajtófőnöke.

Forrás: www.nb1.hu

A kép: www.1000goals.com