Öngyilkos lett a REAC klubigazgatója

„A REAC elnöksége mély fájdalommal tudatja azt az iszonyatos hírt, mely egyben számunkra felfoghatatlan is, klubunk igazgatója, Kutasi Róbert 2012. március 1-jén az értelmetlen halált választotta” – közölte a honlapján a klub péntek reggel. Kutasi nemcsak a REAC klubigazgatója volt, hanem a Magyar Labdarúgó Szövetségben az NB II.-es bizottság elnöke, korábban a szövetség elnökségi tagja is.

A klubot kedden érte el más csapatoknál nem látott mértékben a bundabotrány, amitől Kutasi összeomlott, és vélhetően ezért vetett véget az életének. Három napja egyszerre hat volt és jelenlegi REAC-játékost fogtak el a rendőrök. Az ügyészség közleménye szerint őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki K. Vince, Cs. Gergő, K. András, V. Zoltán, K. Balázs, E. Károly jelenlegi és volt futballistát. (S. Balázst még két hete vették őrizetbe.)

A Nemzeti Sport csütörtökön közölt interjút Kutasival, aki egyik élharcosa volt a fogadási csalás ellen küzdőknek, és aki ősszel, amikor kerületi kitüntetést kapott, még így beszélt: „hiszem, hogy hasonló fantasztikus dolgokra leszünk képesek együtt, mint a korábbi négy éves NB I.-es szereplésünk volt”. A mostani interjúban – élete utolsó nyilvános szavaival – azt mondta: „Vége az életemnek (…) Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem”.

A gyanú szerint a rendőrök által kedden őrizetbe vett játékosok 2007 és 2009 között összesen nyolc NB I.-es bajnoki vagy Ligakupa-mérkőzés eredményét befolyásolták, esetenként 2000, 2500 euró, illetve egy esetben 100-110 ezer forintért.

A bundabotrány miatt már vettek őrizetbe korábbi rákospalotai labdarúgót: a gyanú szerint S. Balázs 2007 szeptembere és 2008 májusa között a REAC játékosaként elfogadta „egy eddig be nem azonosított személy” ajánlatát, hogy „fejenként legalább 2500 euró ellenében, további játékostársaival együtt részt vesz” összesen négy meccs eredményének a befolyásolásában. A mérkőzéseket a REAC-nak két góllal kellett elveszítenie.

Az ügyészség közleménye szerint a négyből három esetben a mérkőzésen a kívánt eredmény született, így „S. Balázs a bundaügyben már korábban előállított és kihallgatott H. Gábornak két alkalommal 2500 eurót adott át, míg egy esetben egy eddig ismeretlen személytől 100 ezer forintot kapott”. Ebben az időszakban Cs. Gergő, K. Vince, K. András és V. Zoltán egyaránt a REAC játékosa volt, ahogy a már korábban előállított és többször kihallgatott H. Gábor is.

Forrás: Sport Géza, Index, MTI