Szekeres góllal mutatkozott be a Vidiben

Szombat este lejátszottuk első szlovéniai edzőmeccsünket, az NK Tisina ellen. A csapat szállásától körülbelül 15 percre található Tisina, ahol a szlovén alsóbb osztályban szereplő hazai csapat ellen lépett pályára a Vidi.

Az első lehetőségre 10 percet kellett várnunk, ekkor Gyurcsó ívelt kapu elé egy szabadrúgást, a labda veszélyesen csapódott lefelé, a hazai kapus azonban jó ütemben mozdult ki kapujából és a mezőnybe öklözte a játékszert. Percekkel később Nikolics ugratta ki Pericset, aki lefutotta védőjét, majd éles szögből kapura lőtt, a hazai portás ezúttal is helyén volt. A találkozó 25. percében újabb szép Vidi-támadást láthattunk: Uros Nikolics cselezett befelé a bal szélről – két védőt is becsapott bicikli-cseleivel – majd 22 méterről kapura lőtt, a kapus azonban ezt is védte. Két perccel a félidő vége előtt azonban már ő sem tehetett semmit: Gyurcsó szögletét Szekeres az ötösről juttatta védhetetlenül a hazai kapuba.

Szünet után még nagyobb fokozatra kapcsoltunk, jöttek is sorozatban a helyzetek – majd pedig a gólok is. Az 54. percben Oliveira tekert középre egy szabadrúgást, érkezett Vinícius, fejesét azonban bravúrral védte a hazaiak kapusa. Egy perccel később azonban gyönyörű akció végén növeltük előnyünket. Uros Nikolics – Walter Lee – Lencse volt a labda útja, csatárunk keresztlabdáját pedig Oliveira lőtte a kapuba. Öt perccel később ismét a portugál volt eredményes. Filipe a labdát úgy kezele le, hogy közben egy esernyőcsellel becsapta a kapujából kifutó kapust, majd még mielőtt a földre esett volna a játékszer, ballal, 12 méterről a kapuba lőtt. A 64. percben szintén ő ugratta ki Lencsét, fiatal csatárunk pedig 13 méterről higgadtan helyezett a hazai kapuba. Két perccel később ismét ők játszottak össze, Lencse azonban ezúttal önzetlenül tovább passzolt Torghellének, aki jobb külsővel védhetetlenül lőtt a kapuba. A mérkőzés végeredményét a 85. percben Kovács István állította be.

Forrás: vidi.hu