Végh Gábor, az FC Budapest első felnőtt bajnokságban bemutatkozott játékos!!

fcbudapest-20160812-1

Végh Gábor hivatalos bajnoki mérkőzésen debütált a Zalaegerszeg csapatában az NB II-ben, ezért interjút készítettünk vele.

Az FC Budapestben és a Puskás Akadémiában is csapatkapitány voltál, mit gondolsz, hogy miért téged választottak, mivel tudtad kapitányként segíteni a csapataidat?

Úgy érzem, hogy csapatjátékos vagyok, tehát a csapat érdekeit a sajátom elé helyezem. Szerintem mind a két helyen, nagyon jó közösség volt, jóban voltam nagyjából mindenkivel, tehát szerettek a többiek, talán ezért is. Illetve próbáltam a pályán is olyat nyújtani, amivel kiérdemlem.

Korábbi nevelőedződnek, Czuk Henriknek két csapatában is megfordultál, milyen edzőnek tartod őt? Mit tanultál tőle?

Kevés edző van Magyarországon, aki ennyire jól foglalkozik a 14 év alattiakkal, de még azt mondom a fölöttiekkel is, és ő az egyik ilyen hazánkban. Rendkívül jól ért a gyerekek nyelvén, tudja mikor kell szigorúnak lenni vagy mikor kell egy jót szólni hozzánk, de természetesen technikailag is nagyon sokat tudtunk fejlődni. Nagyon élvezetesek voltak az edzések, szerettem ide járni.

Azt mondta rólad Czuk Henrik, hogy technikás, kreatív és gólerős játékos vagy. Egyetértesz vele, vagy van még ezek közül olyan, amiben fejlődnöd kell?

Mindenben kell fejlődnöm, ez egyértelmű. De úgy érzem, hogy ezek tényleg az erősségeim, de természetesen igyekszem tovább fejleszteni ezeket a képességeimet is, mint a ahogyan a többit is.

Itt vagyunk az FC Budapest nyári táborában, szívesen jársz ide vissza?

Természetesen szívesen látogatok ide vissza. Nagyon jó látni, hogy fejlődik a létesítmény és egyre több játékossal bővül az egyesület. Illetve örülök neki, hogy láthatom a régi arcokat is.

Július 31-én, debütáltál az NB II-ben hivatalos bajnoki mérkőzésen a Zalaegerszeg csapatában, milyen érzés volt, mit gondolsz a saját teljesítményedről?

Jó érzés volt, úgy érzem, hogy összességében jól sikerült a debütálásom, annak ellenére, hogy sajnos kikapott a csapat. Azon leszek, hogy minél előbb alapemberré váljak és minél többet tudjak segíteni a csapatnak.

Már két éve vagy a csapatnál, hogy érzed magad, befogadtak a társak?

Igen, nagyon rendesek a társak. Tényleg bátran mondhatom, hogy kivételes ez a csapategység, ami itt van nálunk. A meccs előtt mindenki odajött kivétel nélkül, hogy 1-2 bíztató szót mondjon, tehát nem is tudok rosszat mondani senkiről. Úgy érzem, hogy befogadtak, de ezt ki kell érdemelni a pályán is, hogy teljesen elfogadjanak, befogadjanak. Azon leszek, hogy minél előbb kiharcoljam ezt.

Mit tervezel a jövőre?

Szeretnék először is NB II-ben alapemberré válni, majd NB I-ben és hogyha ez sikerült, akkor már annyi lehetőség van, hogy eljön az újratervezés ideje. Egyelőre ezek a fő céljaim.

fcbudapest-20160812-2