Visszatekintő a hétvégi tornánkra

fcbudapest-20131004

Szeptember 27-én elindultunk Mansdorfba. Négy órás út után érkeztünk meg egy Bécs melletti kis faluba. Még este kimentünk a pályára, mert ott egy felállított sátorban vendégeltek meg minket. Ezt követően elfoglaltuk szállásunkat és lepihentünk, mert tudtuk, hogy másnap nagy feladat állt előttünk.

Reggel nyugodt, bizakodó hangulatban megreggeliztünk és kimentünk a pályára. Onnan hintóval vittek minket a városba. Miután visszaértünk, egy pörgős bemelegítés megkezdtük a játékot.

Az első meccsünket az Union Mauer Wien ellen játszottuk, amit sikeresen megnyertünk 1:0-ra. Majd következett a SC GrosEnzersdorf elleni meccs, amit nagyon simán 5:1-re nyertünk. Az Admira Wacker ellen 1:1-et játszottunk. Ezután egy erősebb csapattal, a Slovan Bratislava mérkőztünk meg. Játékunk jól sikerült, 3:0-ra nyertünk.

Számunkra “nagy pofon” volt a Red Bull Salzburg elleni mérkőzés, ami 6:0-ás verességgel záródott. Ahhoz, hogy tovább jussunk minimum 3 pontot kellett szereznünk, ami nem volt könnyű, de mégis sikerült, mert megvertük az Ausztria Wient 3:1-re és a Werder Brement 1:0-ra. Ezzel számunkra jól végződött az első nap.

Másnap reggel nagy izgalommal készültünk az aznapi meccsekre. Sajnos az első két mérkőzést elveszítettük a Fulham és a Karlsruher SC ellen. Így a 7-8. helyért mérkőzhettünk meg az Ausztria Wien ellen. Ezt a meccset 1:0-ra nyertük, ami a 7. helyet jelentette számunkra.

Szerintem jól teljesített a csapat, mindent megtettünk, hogy a legjobbak között végezzünk. Gratulálok a fiúknak!

Csipkés Ákos