Volt játékosunk, Barna Levente interjúja

fcbudapest_barna_levente-20130120-1

Levente lassan fél éve élsz Angliában, hogy érzed magad?

Nagyon jól érzem ide kint magam, persze legszívesebben otthon lennék a teljes családommal, barátaimmal, csapattársaimmal együtt , de mivel nem minden úgy alakul az életben ahogy szeretnék, ezért megpróbálom ebből a lehetőségből is kihozni a legtöbbet, minél magasabb szinten focizni !

Hogy megy az iskola és hogy megy az angol nyelv?

A magyarországi és az angliai iskolákat nem nagyon tudnám összehasonlítani, tanulás szempontjából. Magyarországon sokkal többet kell tanulni napról napra. Itt Angliában már alapból egyenruhában kell menni, nincs felelés egyebek. Viszonylag sokat tanultam az elmúlt néhány hónapban, természetesen az iskolának köszönhetően. Úgy gondolom hogy még 1-2 év minimum kell hogy tökéletesen tudjak angolul beszélni, de már a mostani tudásommal is megtudom értetni magam.

Vannak már barátaid?

Természetesen vannak. 🙂 Már az első naptól fogva nagyon jó fejek voltak velem, még ha nem is értettem mindent amit mondtak. Azóta napról napra jobban tudok angolul, egyre jobban érzem magam velük.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tavaly októberében pár napot a Fulham FC csapatánál edzettél,mik a tapasztalataid?

Óriási lehetőség volt számomra, hogy egy ilyen élvonalbeli csapat akadémiáján focizhattam pár napot a velem egy idősekkel. Mindenki kedves volt , nem zavarta őket, hogy éppen nem ugyan azt a nyelvet beszéltük. Minden edzésen 110%-kal mentek minden labdára , mint ahogy Henrik bácsi edzésein kellett 🙂

fcbudapest_barna_levente-20130120-2Jelenleg hol tudsz focizni?

Egy 5. osztályú csapatnál tudok pillanatnyilag edzeni, amit évfolyamtársaim ajánlottak nekem, amíg nincs rendes, komolyabb csapatom. Persze emellett heti kétszer, háromszor kötelezően kimegyek futni, mellette a házi feladatokat is csinálom, amiket még Henrik bácsi adott fel nekem.

Ennél a csapatnál milyenek a körülmények, az edzések és a csapattársak?

Körülmények nagyon jók, műfüvön tudunk edzeni. Az edzéseken szintén mindenki megpróbálja a maximumot kihozni magából. Az edzéseken minimum 2 edző szokott minket segíteni. Szintén itt is mindenki kedves volt velem, senki nem szólt azért hogyha valamit nem értettem.

Gondolom szeretnél magasabb szinten is focizni?

Mindenképpen szeretnék komolyabb szinten focizni, de ehhez nagyon nagy szorgalom kell, és alázat. A foci az életem, ezzel alszok, ezzel kelek, ha már idáig eljutottam, nem fogom feladni mindaddig, amíg egy komolyabb csapatba be nem kerülök.

Végül mit üzensz volt csapattársaidnak, edzőidnek?

Srácok, egy dolgot szeretnék nektek üzenni: SOHA NE ADJÁTOK FEL!

Remélem még mindig jó a hangulat az öltözőben és a pályán is. Fogadjátok meg mindazt, amit az edzők mondanak.

Sok sikert srácok!
Sok sikert FC BUDAPEST !

fcbudapest_barna_levente-20130120-4